Green Building – Vinatex PD&B

Achieved LOTUS Gold certification.

The building was constructed on land with low ecological value -> does not harm areas with high ecological value; Construction was done in urban areas where polluted production zones have been relocated.

The building is equipped with energy-efficient devices, applying to over 70% of the building’s equipment. The thermal efficiency of the building envelope is optimized by reducing the wall-to-glass ratio: the project has a wall-to-window ratio (WWR) of 26%; there is a metal roof 1.2 meters above the concrete roof, which is well-ventilated and meets the thermal insulation requirements.

Water consumption is reduced in the building through the use of efficient water devices: dual-flush toilets with a flow rate of less than (or equal to) 3/4.5 liters per flush; urinals with a flow rate of less than (or equal to) 3 liters per flush; the use of native plants with low water needs combined with an automatic irrigation system to ensure water efficiency.

The building is designed to optimize natural lighting: 50% of the used space has an area where natural lighting covers more than 75% of the total floor area of those spaces. Additionally, to ensure users’ connection with the external environment by providing views to the outside: over 60% of the total used area has direct views to the outside through transparent glass windows.

The building is constructed in an area with existing amenities, infrastructure, and services to reduce the need for new construction: within 400 meters of public transportation; with at least 5 different essential services within a 0.5 km radius of the building.

There is a waste collection and recycling area serving all building users: the project has designed an additional waste collection and recycling area with bins for gathering, sorting, and storing non-hazardous waste, enhancing recycling and reuse efficiency, reducing environmental waste, and raising general awareness among building users. Increased use of sustainable materials, minimizing the use of natural resources by reusing all old glass; old metal roofing; door products made from sustainable materials.

Using LED lights. The average light output is expected to be higher than 80 lm/W, combined with installing occupancy sensors to control lighting in meeting rooms; for rooms over 100m², there are at least 2 lighting control devices -> reducing the energy consumption of the artificial lighting system.

To ensure indoor air quality during the building’s usage phase, the project uses low-VOC certified paint to protect users’ health from volatile organic compounds, while also utilizing natural ventilation through windows to bring in outdoor air. Additionally, for the benefit of users, the building is equipped with an appropriate filtration system to provide clean drinking water for the third floor where many employees work.

Additionally, the building has an energy monitoring system to track electricity consumption and monitor CO2 levels to ensure standard air quality for workers.